Aké trendy prinesie rok 2023 v interiérovom dizajne?

Interiérové trendy na rok 2023 sa zameriavajú na návrat k prírode s dôrazom na organické materiály a zemité farby. Čoraz obľúbenejší je biofilný dizajn, ktorý zahŕňa prvky prírody do zastavaného prostredia. Patrí sem používanie prírodného dreva, kameňa a rastlín v interiéroch, ako aj začlenenie prirodzeného svetla a výhľadov do exteriéru.


Ďalším trendom pre rok 2023 je používanie výrazných a sýtych farieb, ktoré oživia prostredie. Hlboké drahokamové tóny, ako je smaragdovo zelená a zafírovo modrá sa používajú ako akcentové farby, ktoré dodávajú interiérom dramatickosť a hĺbku. Tieto farby sa často spájajú s neutrálnymi odtieňmi, ako je béžová a sivá, aby sa vytvoril vyvážený a sofistikovaný vzhľad.


V roku 2023 sa vracia taktiež aj minimalizmus, ktorý sa zameriava na čisté línie a nedostatok neporiadku. Prejavuje sa to používaním jednoduchého, nezdobeného nábytku a odstránením nepotrebných dekorácií. Cieľom je vytvoriť v priestore pocit pokoja a vyrovnanosti, pričom do popredia sa dostáva architektúra a prírodné materiály.


Dôležitým faktorom v interiérovom dizajne sa stáva aj udržateľnosť. Patrí sem používanie ekologických materiálov, ako je regenerované drevo a bambus, ako aj začlenenie energeticky úsporného osvetlenia a spotrebičov.


Súhrnne možeme povedať, že trendy v interiérovom dizajne na rok 2023 charakterizuje návrat k prírode, výrazné výrazné farby, minimalizmus a udržateľnosť. Vďaka týmto prvkom dizajnéri vytvárajú priestory, ktoré sú nielen krásne, ale podporujú aj pohodu a environmentálnu zodpovednosť.

Inpširujte sa v našej galérií realizáciami noviniek v interiérovom dizajne na rok 2023.

Aj v našej ponuke nájdete tie správne a kvalitné materiály, ktoré využijete pre Vaše realizácie a dokonalo spĺňajú trendy v interiérovom dizajne na rok 2023.

Pre spoluprácu a zrealizovanie Vašej vysnívanej realizácie  nás nezabudnite kontaktovať

 

 

 

 

 

 

 

vrátiť sa na zoznam noviniek