Inovácia v technológiách

Začiatkom roka 2020 spúšťa spoločnosť Polyston s.r.o. vo svojich výrobných priestoroch výrobu kaleného skla s keramickou potlačou. Potlač keramickými atramentmi je prelomovou technológiou. Prináša výrazne kvalitnejšiu alternatívu voči sieťotlači, ktorá sa bežne používa pri výrobe produktov zo skla. Rozlíšenie tlače je až 1440 dpi a farby sa prenášajú priamo na sklo bez použitia fólie či laminácie. Zakalený povrch skla spolu s potlačou je vysoko odolný voči poškriabaniu, UV žiareniu, vode aj vysokým teplotám. Je vhodné do exteriéru aj interiéru. Touto technológiou je možné tlačiť na matné aj lesklé sklo obojstranne a rôzne kombinovať polopriehľadné a nepriehľadné plochy pre dosiahnutie originálnych vizuálnych efektov. Potlač na matné sklo prináša praktickú vlastnosť povrchu "anti-finger", vďaka ktorej každý dotyk na skle nezanecháva viditeľné otlačky a sklo sa nemusí často čistiť. Viac o celkovej údržbe skla sa dozviete v časti Materiály - Starostlivosť a údržba.

Nová výrobná linka využíva na potlač keramické atramenty, ktoré sa pri vytvrdzovaní v kaliacej peci pri teplote do 700 °C sa stávajú súčasťou sklenenej plochy. Výsledná potlač získava kvalitu glazúry, odoláva vysokým teplotám, chemikáliám a mechanickému poškriabaniu. Sklenenú dosku je možné vyrobiť v hrúbke 4 až 19 mm s maximálnym rozmerom 3200 x 1500mm a sú vhodné do interiéru aj exteriéru.

Pri objednaní produktov zo skla a iných materiálov z ponuky spoločnosti Polyston s.r.o. môžete výrazne znížiť svoje náklady na dodanie celkového diela. Pracovnú dosku a obklady vám zameriame naraz 3D skenerom, vývoz a montáž prebieha v jednom termíne s 2 ročnou zárukou a pozáručným servisom.

Viac o produkte

vrátiť sa na zoznam noviniek